August 16, 2018

- allt om övningskörning

Välkommen tillbaka till min bilblogg. Det har blivit en del inlägg på sistone vilket beror på strul med verkstad, byte av vinterdäck och allmänt trubbel. Helt rätt känns det inte att åka på julsemester till Örnsköldsvik och Umeå med bilen. Jag gillar att köra den men ska den hålla på att krångla så här är det tveksamt om den får följa med.

Så vi började se på andra alternativ och det visade sig att det fanns bättre alternativ.

Att åka till Umeå betyder 50 mil och därmed ca 750kr i bensin. Det tur och retur blir 1500kr. Att åka tåg upp dit skulle kosta för hela familjen ca 1200kr. Det blir ju billigare men vi kommer även att behöva boka en hyrbil i Umeå för att ta oss ut till Holmsund den dagen vi ska hälsa på Stefan och Ewa.

En hyrbil gick att få för 300kr för en dag. Vi säger 450kr med bensin, försäkring m.m. Därmed landar det på 1650. Visserligen något dyrare än att ta våran egen bil men betydligt säkrare.

När jag presenterade förslaget för frugan var det klart. Hon åker betydligt hellre tåg vilket lillgrabben också uppskattar mer.

Men lite sorgligt känns det.

Redan efter ett halvår börjar bilen krångla. Redan efter ett halvår börjar vi söka efter andra vägar att transportera oss. Hon har till och blivit brädad av en hyrbil…

Samtidigt har jag hittat en inkomstväg för bilen. Hittade en webbplats där man kan hyra ut sin bil i Gävle till de som vill hyra privat. Kanske kan vara en väg att gå för att få ihop pengar till renovering och därmed få liv i vraket ett tag till. Vägrar att skrota henne bara efter sex månader. Än så länge lever liket…..ett tag till.

 

Uncategorized