Barn i bilen skylt

En skylt som annonserar att barn finns i bilen är just ”barn i bilen skylt”. Skylten signalerar att   föraren bakom bör ta det lite lugnare, och färdas allmänt säkert i trafiken. Skyltarna är från Zingland och Lekmer.

 

 

Håll Avstånd – Barn i Bilen

Att vara rädd om sina barn är naturligt och då vill man få andra runtomkring att vara uppmärksamma på hur de kör och vara mer försiktiga i trafiken. Att köra säkert och tryggt är något som alla får lära sig på körskolan, men vissa kan ibland behöva påminnas en gång extra. Den här skylten gör just det och är gjord i en färg som gör att den syns och texten är stor och tydlig så budskapet ska uppfattas av bilisterna bakom.

67:-

Till Butik / Beställ

 

 

Hund i bilen

Att ha med hundar i bilen är inget ovanligt för många trafikanter, men det är inte alla hundar som uppskattar en biltur och kan då bli oroliga och nervösa. Den här bilskylten uppmärksammar de som färdas bakom bilen att det finns hund i bilen och att de ska ta det lugnt och hålla avståndet, för både hundens välmående och säkerheten för både hund och de andra som färdas i bilen. Om du kan läsa vad det står på skylten ligger du troligen för nära och bör öka avståndet.
67:-

Till Butik / Beställ

 

 

Tant i bilen

En humoristisk men ändå seriös skylt som uppmärksammar att en tant finns i bilen och meningen är att bilföraren bakom ska hålla avstånd. När man blir äldre försämras syn, reaktionsförmåga och annat som är viktigt vid bilkörning vilket gör att körningen inte blir som den en gång var. Detta medför att avstånd mellan bilarna och en trygg körning är extra viktig. Dessutom kan nog skylten bidra till några leenden, vilket ju aldrig är fel!
67:-

Till Butik / Beställ

 

 

Gubbe i bilen

Att hålla avståndet är alltid viktigt och alla kan ibland behöva påminnelser som denna. När det gäller äldre människor som förare kan det vara extra bra att tänka på att åldern delvis påverkar bilkörningen. En skylt som använder humor för att påvisa något viktigt, den kan bidra till både skratt och eftertanke vilket är en bra kombination för att komma ihåg att hålla avstånd.
67:-

Till Butik / Beställ

Baby on Board

Historian bakom Barn i Bilen Skylt
Den svenska historian kring skylten är inte särskilt känd, men den tros ha sitt ursprung i Tyskland. En amerikanska, Patricia Bradley, var på besök i landet när hon såg skylten. Hon bestämde sig för att ta med den till USA och startade ett företag med sin syster för att börja marknadsföra den.

Företaget gick dock trögt. Det skulle fortsätta gå trögt, till en man vid namn Michael Lerner hörde talas om skylten. Den kom till hans kännedom efter att han hade upplevt att många körde aggressivt när han skjutsade sitt syskonbarn, som bara var en bebis.
Så småningom skulle Lerner komma att köpa upp Patricias företag.

Baby on Board skylt

Skylten, med texten Baby-on-board på, blev genast en fluga. På mycket kort tid kunde skylten ses på otaliga bilar i USA. Bara ett år efter att flugan spred sig började dock skyltarna ses allt mer och mer sällan. Istället dök parodier upp:
”Baby-I’m-Bored”, ”Pit Bull on board”, och ”Mother-in-Law in Trunk” var varianter som kunde ses på många bilar.
Flugan spred sig dock internationellt, där populariteten skulle komma att sitta i lite längre. I många europeiska länder (och Japan) syns ju som bekant fortfarande skylten i relativt hög utsträckning. Det kanske inte är så många som under kulmen 1985 i USA, men visst förekommer det.

Skylten i kultur

I ett avsnitt med The Simpsons, Homer’s Barbershop Quartet, skrev Homer Simpson en låt som hette just ”Baby on Board”. Låten sjöngs av en barbershop-kvartett och handlade om hur Marge köpte just en sådan skylt just i syfte att hindra folk från att köra in i deras bil.