Körupplevelser till dig som tagit körkort

Att köra en ny, lyxig bil kan vara en körupplevelse, lika så att åka på tur där fokus ligger på att uppleva omgivningarna runt om, snarare än själva bilen. För den med körkort finns hur som helst friheten att bara ta plats bakom ratten och dra i väg och att uppleva med bil är faktiskt ganska underskattat. Nedan följer tips på några olika körupplevelser för dig som tagit körkort.

Provkör en sportbil

Från 0–100 på dryga 3 sekunder och över 600 hästkrafter under huven. Ja, det finns sådana bilar och dom stavas Ferrari och Lamborghini. Du som har körkort kan faktiskt få uppleva känslan att susa fram i någon av dessa sportbilar på vägen. Att provköra en Ferrari eller Lamborghini är en aktivitet som erbjuds hos flera olika arrangörer av upplevelser och upplägget brukar vara snarlikt hos dom flesta.

Det är till exempel vanligt att börja med en genomgång av bilen och sedan bär det av ut på vägarna. Hur lång sträcka som körs kan skilja sig beroende på arrangör men säkert är att det är en körupplevelse utöver det vanliga. När du trycker gasen i botten och bilen accelererar i en rasande takt kommer du garanterat att känna både adrenalin och pirr i magen.

övningskörningsskylt med magnet
övningskörningsskylt med sugplopp
Övningskörningsskylt till taket


Provkör drömbilen hos en bilhandlare

Drömmer du om en sprillans ny bil – kanske till och med en speciell modell? Att köpa en ny bil är kostsamt men att drömma är såklart tillåtet. Ett sätt att känna på drömbilen är att provköra den hos en bilhandlare.

Hur länge provkörningen kan vara varierar mellan olika bilhandlare – vissa erbjuder spekulanterna kortare turer medan andra är mer tillmötesgående och låter potentiella kunder ha bilen en hel dag, för att få klämma och känna ordentligt. Oavsett kan du njuta av en lyxig körupplevelse som kanske dessutom får fart på sparandet till drömkärran!

Åk på road trip

En annan typ av körupplevelse, är att dra ut på en road trip. Låt det blir en kortare dagstur eller ta en längre tur på ett par dagar. Det finns många vägar genom svenska, vackra landskap värda att upptäcka från bilen. Planera resan eller kör på måfå – låt helt enkelt resan bli målet.

Om trippen ska vara längre än över dagen är det förstås viktigt att fundera över boende. Finns möjlighet att bädda och sova i bilen? Har du en kombi där det går att fälla ned baksätena är det bara att lägga in en passande madrass och bädda som om det vore en vanlig säng – det kan faktiskt bli riktigt mysigt!

Finns ingen möjlighet att övernatta i bilen kan tält vara en idé om turen görs under dom varmare månaderna. Att sova i bilen eller i ett tält är både billigt och enkelt men behövs däremot hotell, vandrarhem eller liknande är det bra att kolla upp några i förväg. Det kan till och med vara bra boka något eller några, för att vara på den säkra sidan.