Körkort.se – Bra eller Dåligt?

körkort banner

Körkort.se är en sida för den som ska ta körkort för personbil, EU-moped eller MC. Här finns olika paket för att klara av det teoretiska prov som krävs för att få sitt körkort.

En av dom stora fördelarna är att det är ett väldigt flexibelt alternativ, då det enda man behöver för att träna på körkortsfrågor eller läsa andra teoretiska delar är en mobil, dator eller surfplatta.

testa körkortsfrågor

Körkort.se – en abonnemangstjänst för körkortsteori

Körkort.se är en slags körkortpotal där man kan träna inför kommande teoriprov både för bil, moped och MC. Man kan logga in direkt med hjälp av sitt Facebookkonto vilket gör registreringen väldigt smidig och därefter kommer man snabbt igång med det man ska.

körkort tester

Att registrera sig på sidan kostar inget men för att få tillgång till övningar och prov väljer man ett abonnemang på antingen 1, 3 eller 6 månader.

Förutom tillgång till övningar och prov finns mycket bra information om att ta körkort, alltifrån vilka tillstånd som behövs till saker som är bra att tänka på när man börjar övningsköra. Det finns även ett forum där man som användare kan interagera med andra – bolla frågor och funderingar, få hjälp med tjänsten eller något annat.

Läs mer på Körkort.se

 Fördelar

+ Användarvänligt – Sidan har en snygg och användarvänlig design och det är enkelt att navigera sig fram.

+ Bra upplägg – Genomtänkt upplägg på övningar och prov. Man får statistik över sin egen framgång där man tydligt ser vilka delar man behöver träna mer på. Skräddarsydda prov tas fram utifrån just dom delar man inte klarat tidigare. Frågorna uppdateras dessutom kontinuerligt för att övningarna och proven ska vara aktuella.

+ Billigare än teoripaket på körskola – Ett abonnemang för körkortsteori för personbil kostar från 298 kr (1 månad) till 590 kr (6 månader). Även om priset för bara en månad är förhållandevis högt är det ändå betydligt billigare än att köpa teoripaket via en körskola.

+ Flexibelt – Med körkort.se kan man göra övningar och prov när och var som helst, utan att vara begränsad till en körskolas öppettider. Det faktum att tjänsten är helt onlinebaserad gör att man kan plugga på bussen lika väl som hemma vid skrivbordet.

Nackdelar

Det finns inte direkt något på sidan som är dåligt. Upplägget är som sagt bra men däremot finns några saker jag tycker saknas.

Chatt saknas – En nackdel med sidan är att det inte finns möjlighet att snabbt få svar på sina frågor. Det finns förvisso ett par FAQ uppradade samt en kundtjänst, men det hade varit trevligt med en chattfunktion också.

– Inga kundomdömen – På startsidan kan man se att 30 000 personer har gillat körkort.se på Facebook samt att det finns, för att citera ”260 000 nöjda användare”. Däremot kan man inte läsa några utförligare kundomdömen, något jag tycker saknas.