Välja körskola

  • Välja körskola

När man fyller 16 år i Sverige så är den stora skillnaden att man får börja övningsköra. Det finns dock flera kriterier som man måste uppfylla innan man sätter sig vid ratten, men åldern har man i alla fall uppfyllt på den sextonde födelsedagen. De allra flesta tar också hjälp av en bilskola när det kommer till att övningsköra, och det är inte alltid lätt att veta vilken av de olika firmorna som är bäst – man vill ju ha en med både bra pris och bra personal. Några enkla tips som man kan ta hjälp av när man står i valet och kvalet är därför dessa:

  1. Be om råd! Var inte hjälp för att ta hjälp av vänner och bekanta, utan här gäller det att utnyttja alla kontakter som man har. Att utbyta erfarenheter är något som alla vinner på i längden och oftast är det de närstående som kan ge de allra ärligaste omdömena.
  2. Skenet kan bedra när det kommer till priset. Därför gäller det att noggrant jämföra priset med vad man faktiskt får ut av skolan. Det är viktigt att ställa sig frågan: ”Vad får jag av att betala detta?”.
  3. Att se till att skolan som man funderar på att anlita har flera lärare. Då kan man byta om man känner sig missnöjd utan att behöva känna sig låst vid den man hade från början.
  4. Och sist men inte minst så är det otroligt viktigt att se till att skolan är med i STR – det vill säga Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Anledningen till att det är så viktigt är att STR sätter press och har krav för trafikskolorna, vilket leder till en bättre standard.

Med dessa tips i bakhuvudet så kommer det att gå galant att välja körskola. Lycka till!

– http://www.jagrullar.se/–  Maluppa Artikelkatalog