Varför så stor skillnad?

Jag kanske har tummen mitt i handen, jag kanske inte är så duktig på att byta olja, avgöra en bils värde eller köra skitsnabbt i kurvor – men jag  inte dum. Fast just nu känns det som att företagen som säljer bildelar på nätet tror det. Skillnaden i pris är nämligen äckligt stor.

Köpte nyss en ny Samsung Galaxy S6 och jämförde först priserna på nätet. Det skiljde – absolut. Men det handlade om 2-5%. Inte mer. Så när jag sedan skulle köpa en ny huvudbromscylinder så tänkte jag göra samma. Kikade in på 123bildelar.se och såg att priset var 1836,80kr. Lite ovanligt med en så ojämn slutsiffra för övrigt men det var inte det viktigaste just nu.

Sen gick jag in på en betydligt större och mer etablerat bildelsföretag i Sverige. Tänker inte ens nämna deras namn då risken är väll att man får kritik för smutskastning eller nått. Men i alla fall – priset för samma del var 20% högre. Då hade jag bara jämfört två olika ställen.

En vän påpekade att det kanske inte var exakt samma del. Så jag lät Lasse kolla upp det och han ansåg att det var exakt samma produkt.

Och nu sitter ni med två frågor. 1. Varför skiljer det så mycket? 2. Vad ska jag med en huvudbromscylinder till?

  1. Jag tror att det skiljer mycket just för att så få vet vad det ska kosta. Typ mig – jag har ingen koll om 1836kr är billigt eller dyrt. Men jag har i alla fall så mycket förstånd att jag kan jämföra priser på olika sidor.
  2. Ja vad jag ska ha den till – ingen aning. Det är självklart inte jag som ska ha den utan Lasse. De är han som fått uppdraget att laga bilen. Jag har som sagt tummen mitt i handen och kan knappt byta olja själv.