Billigare hyrbil, parkering och bensin med Norwegians kreditkort

Körkortet är visserligen dyrt att skaffa – men att äga bil är ännu dyrare. Bensin, skatt, försäkring, parkering och reparation är bara några av kostnader som uppkommer.

Vi tittar närmare på några kreditkort, rabattprogram och andra vägar till lägre kostnader. Vad ger Norwegiankortet?

Norwegiankortet – Gratis kreditkort med rabatter

I en längre recension av Norwegians kreditkort får det 9/10. Det är framförallt bonusprogrammet och rabatterna som drar upp betyget. Detta tillsammans med att kortet varken har uttagsavgift eller årsavgift.

  • 0,5 % i bonus (alltid på bensin)

Kortet ger dig 0,5 % i bonus på allt som köps. Detta upp till inköp på 100 000 kr per år. Men någon begränsning för bonus för inköp på drivmedelsstationer samt livsmedelskedjor finns inte. Därmed ges alltså alltid 0,5 % i bonus på bensin.

  • 25 % i poäng hos Parkvia

Parkerar du ofta  hos ParkVia? Vid förbokning ges 25 % i bonus via Cash Points. ParkVia har flygplatsparkering i över 40 länder. Med tanke på att parkering sker över flera dagar finns relativt stor summa att spara. I alla fall för dig som flyger mycket och åker till flygplatsen med bil.

  • 10 % på hyrbilar

Hyr bilen hos Avis, Budget, Europcar, Hertz eller någon annan av de många hyrbilsföretag som har samarbete med Norwegian. När betalning sker med kreditkortet ges 10 % i bonus via Cashpoints. Kom ihåg att kundnumret för Norwegian Rewards måste anges vid bokning för att bonusen ska bli registrerad.

Kort om Norwegians kort

Kreditkortet ges ut av Bank Norwegian och ger framförallt rabatter och bonus till dig som reser mycket. Bonusen som tjänas in används för att betala, eller delbetala, flygresor hos Norwegian och rabatterna hittas främst hos hyrbilsföretag, hotell, lounger och liknande.

Krav för att få kortet:

Ålderskravet är 23 år – vilket är högre än många andra kreditkort.

Folkbokföringskrav på 36 månader i Sverige

Du får inte ha betalningsanmärkning

Avgifter:

Här hittas en av styrkorna med kortet. Det har nämligen inte någon årsavgift eller uttagsavgift. Det enda som tillkommer är valutaväxlingspåslag i det fall som kortet används vid köp utomlands eller via utländska butiker (därmed annan valuta än SEK).

Många skaffar kortet enbart för att ta del av rabatterna, få bonusen och den reseförsäkring som ingår.

Alternativ till Norwegian kortet

Används kreditkort rätt ges väldigt många fördelar – utan någon större kostnad. Norwegiankortet är gratis och ger, som visas ovan, en rad rabatter och förmåner.

De flesta kort kostar under 300 kr per år och ger allt från bonusar och rabatter till ett stort utbud av försäkringar. Några alternativ till Norwegiankortet (för dig som är bilägare) är därmed:

  • Swedbank Gold – För dig som prioriterar försäkringar

Ett kort som är ”fullmatat” med försäkringar och inte minst för dig som bilägare. Här ingår nyckelförsäkring, tanka-fel-försäkring, självriskskydd på assistans samt spärrtjänst. Dessutom försäkringar som inte är tydligt kopplade till bilen så som hemnyckelförsäkring, ID-skydd, extra garantiår, allrisk och evenemangsförsäkring.

  • Komplett – För dig som prioriterar billigare bensin

Den billigaste bensinen tankas hos automatstationer – men där ger sällan bensinbolagen någon rabatt med deras egna kreditkort. Teckna istället Kompletts kreditkort och få 1% på allt som köps. Oavsett vilken bensinstation du tankar på eller mataffär du handlar mat på. Sammanlagd bonus per är maximalt 2000 kr.