Körupplevelser att se fram emot…

Börjar uppkörningen närmare sig, eller har du precis börjat övningsköra? När du väl har fått körkortet så finns det en hel del roliga saker att göra. Här ger vi exempel på fem sådana saker.

Ta en road trip

Många anser att road trip är det roligaste sättet att resa på. Du kan åka var än du känner för och behöver alltså inte planera vart du ska på förhand. Dock är det ju bra att boka boende, men det brukar vara enkelt att göra på plats samma idag i större städer.

Annars har de flesta surf i hela EU idag, så om inte din road trip ska gå väldigt långt bort – så går det att boka via mobilen på vägen. Givetvis kan hela resan planeras på förhand också. En av fördelarna med road trip är just det – att man gör lite som man vill.

Kom ihåg att kolla vilka regler som gäller i det land du kör in till. I vissa länder behöver din bil en miljömärkning, och det vara andra krav på vilken säkerhetsutrustning som ska finnas (varningstriangel, väst och liknande).

Testkör en sportbil

Att köpa upplevelser är en ganska ny marknad, men som på kort tid blivit stor. En populär upplevelse hos olika leverantörer är att provköra en sportbil, så som en Ferrari eller Lamborghini, till exempel. Innan du kör kommer en instruktör att gå igenom alla funktioner och finesser, vilket kanske är särskilt viktigt om man inte har kört bil så länge. Vanligtvis kan upplevelsen väljas i olika sträckor, beroende på hur länge man vill köra.

Enklare skidresor

Visst går det att ta buss till skidresorna, men att ta bilen gör det mycket mer praktiskt. Det öppnar också för ett större urval av boenden lite längre ifrån skidanläggningen, men som kanske är billigare eller större. Du är i alla fall inte beroende av att bo på gångavstånd till liftarna. Även om gångavståndet inte är alltför långt, så är det skönt att bilen ändå – med tanke på att det är kallt, att man har tjocka kläder samt tunga saker att bära på.

Dagar på stranden

Vill du ha lite fler stränder att välja mellan så behöver du körkort (eller en tjock plånbok för taxi). Bussar har sällan särskilt bra täckning utanför staden, och då gäller det att kunna ta sig fram på egen hand. Dessutom så blir det enklare med packningen. Att släpa stora badleksaker på bussen är kanske inte det allra enklaste.