Fixa övningskörningsskylt till barnens bil

Elbil, fyrhjuling eller annat fordon för barn vars ägare önskar sig en egen övningskörningsskylt? Då finns flera alternativ – bland annat att tillverka en själv med enkla medel eller att specialbeställa en skylt, som då dessutom kan designas helt utifrån egna önskemål.

Använd en vanlig övningskörningsskylt

Vanliga övningskörningsskyltar finns i lite olika modeller och kostar inte många kronor att köpa. Problemet med att använda en sådan på en elbil fyrhjuling barn modell eller annat fordon för barn är att dom ofta är för breda för att få plats. På vissa av modellerna går det förvisso att klippa bort ett par centimeter utan att texten försvinner men det är inte säkert att skylten får plats på ett snyggt sätt ändå.

Tips – mät ytan som skylten ska sitta på på fordonet, och se om det finns en vanlig övningskörningsskylt att köpa som kommer att passa.

Tillverka en egen

Ett annat alternativ är att tillverka en egen övningskörningsskylt – tillsammans med barnen eller som överraskning. Papp är ett utmärkt material att använda som bas och sedan är det bara fantasin som sätter gränserna. Klipp ut en lagom stor bit, måla den grön eller varför inte i någon annan färg?

Skriv texten själv eller använd bokstavs-stickers, dekorera med fina klistermärken eller annat passande. Fäst skylten med dubbelhäftande tejp eller häftmassa.

Beställ skylt från skyltmax.se

skyltmax.se finns möjlighet att designa en övningskörningsskylt helt efter eget tycke och smak. Det finns olika former och material att välja bland och dessutom går det att själv fylla i önskad storlek på flera av modellerna.

När skylten designas går det att välja vilken färg skylten ska ha och vad gäller text går det att välja både textfärg och olika typsnitt. Utöver det finns möjlighet att lägga till bilder eller symboler för att göra skylten extra personlig – kanske en liten bil eller annat passande motiv.

Välj att göra skylten reflekterande om så önskas, så att den syns bra i mörkret. Sist men inte minst väljs vilken fästmetod som skylten ska ha och här finns bland annat tejp att välja bland, vilket är ett bra alternativ för att fästa den färdiga skylten på barnens fordon.