Punktering – eller inte…

Ska direkt erkänna min svaghet gällande bilar. Jag kan uppenbarligen ingenting. Ibland går det till den grad att det blir pinsamt.

Vi har bara haft bilen några månader men redan har vi haft vår första punktering. En sån där härlig känsla infinner sig att pengarna försvinner utan att man få något vettigt för det. Det var när frugan körde hem från Avesta senast som hon kollade lufttrycket. Det var betydligt mindre än när vi startade bara någon timme tidigare. Pyspunka alltså.

Vem fixar sånt? Helt klart är att bilvärlden är ny för mig. Googlade efter däckverkstad i Gävle och fick fram Däckia och Däckspecialisten. Ja det var ju bara att ringa och boka tid. Som tur var fanns ju så mycket luft kvar att man kunde rulla dit. Det var ju inte platt däck precis.

Så jag fick en tid tidigt på morgonen och kör dit. Beredd på att det kommer att kosta. Det gör det ju alltid när man lämnar in bilen har jag fått höra….

Slår mig ner och läser tidningen och det dröjer inte länge förrän killen på däckverkstaden kommer ut och frågar vilket hjul det var. Lite fundersam tänker jag ”har jag inte berättat det”. Jag säger det igen och han går in. Nu kommer det att kosta…

Han kommer sedan ut och säger att de inte hittat något fel. Inte på det hjul jag nämnde och inte på något annat heller. De hade nu gått igenom alla hjulen i jakt på pyspunka. Det var ingen pyspunka.

Jag  berättade att vi sett hur mycket lufttrycket minskat och han log. Du – har du tänkt på att ni hade olika mätare…

Just det. Vi mätte på en mack först och sen på en annan senare. Det räcker ju med att en av dessa visar fel så blir det fel.

Kostnad – Det bjöd på detta. Tack! Nästa gång ska jag kolla upp saker lite bättre…