Tankar på tankkort…

Semestertider ! Visserligen bara två veckor men det blir två veckor med enbart bilen som sällskap. Lämnar staden snabbt och rattar söderut. Exakt var jag hamnar är inte helt klart. Det enda som är helt klart är att priset ska hållas nere. Kan väll inte säga att semesterkassan är smockfull precis. Så det blir att sova i bilen och äta billigt. Har med mig spritköket.  Bensinkostnaden kommer vara semesterns dyraste post.

Farsan har rekommenderat mig att tanka med bensinkort för att lättare få ner priset. Så det blir en del av förberedelserna inför resan. Att åka till macken och skaffa ett sånt där kort. Tänkte själv välja kort hos nån kedja som överlag även har billig bensin – dvs de som har obemannade stationer. Men även där hade farsan en åsikt som jag kan hålla med om. Att istället välja att nästan alltid tanka på bemannade stationer. Det brukar i regel innebära att man får betala något öre mer per liter. Men det innebär också att jag kan använda toaletten, fylla på vattenflaskor och få tillgång till annan service. Helt enkelt är det inte att hitta gratis toaletter längs med vägarna.

Kreditkortet ska även få en ytterligare funktion.

Kommer i möjligaste mån använda kortet när jag handlar och enbart nödfall använda kontanter. Helt enkelt för att jag då får en snabb överblick över vad saker och ting kostar på resan. Sen ger visst dessa kort även bonus. Typ att jag får lite pengar tillbaka på allt jag handlar. Har inte fattat det där riktigt än men så mycket har jag förstått att det är bättre att handla med kortet än handla kontant.

Så vad tror ni, kan jag komma under 200kr per dag.

Jag räknar med att köra 10 mil per dag och att bensinpriset är 15kronor. Då kommer bensinkostnaden bli 150kr. Att jag kan sova i bilen är det ingen tvekan om – det har jag gjort förr. Med min supersovsäck klarar jag av de kallare nätterna. Äta för 50kr per dag…. Ett paket pasta kostar typ 20kr och räcker till 5 portioner. Det är 4kr per portion. Lägg på lite ketchup och priset är inte allt för högt.

Är det sen någon kring Norrköping som vill ha besök mellan 16:e och 18:e juli så tar jag gärna emot en inbjudan. Kan ju vara skönt att äta gott och sova skönt iallafalll en natt.